Gyakran ismételt kérdések

Hol tudok jelentkezni a tanfolyamra?

Az autósiskola ügyfélfogadójában, ügyfélfogadási időben
1181 Budapest, Szervét Mihály tér 14.
Kedd 13:30-18:00, Szerda:11:30-15:30,
Péntek: 11:30-16:00.
Ügyfélfogadási időn kívül, itt a honlapunkon a jelentkezés menüben, vagy telefonon:
+36 70 856 86 02

Mi kell a személyautós tanfolyam elkezdéséhez?

- Alapfokú iskolai végzettség. (Az első hatósági vizsgán be kell mutatni.)
- Az előírt 16 és fél betöltött életév az előírásnak megfelelően.
- Orvosi alkalmassági igazolás
- Lakcímigazoló kártya és személyi igazolvány vagy útlevél.
- Esetlegesen meglévő vezetői engedély más kategóriából.

Az orvosi alkalmassági igazolás kitől szerezhető be?

Bármely körzeti orvos, vagy háziorvosától beszerezhető igazolás arról, hogy a leendő gépjárművezető jelölt egészségi szempontból alkalmas. Ennek díjáról tájékozódjon háziorvosánál. 


Személygépkocsira hány éves koromban szerezhetem meg a jogosítványt?

Az elméleti oktatásra már 16 és fél évesen beiratkozhatsz, 3 hónappal a 17. szülinapod előtt már vizsgázhatsz is KRESZ-ből és a 17. szülinapodon már forgalmi vizsgát is tehetsz.

Másik autósiskolából jönnél át folytatni az autó jogosítvány megszerzését?

A jelenlegi autósiskolától kérd ki a képzési igazolás nevű nyomtatványt, ezzel gyere el hozzánk és a hivatalos papírmunka elintézése után akár már el is kezdheted a vezetést.

Ennek egyszeri regisztrációs díja: 30.000 Ft.

Mennyi idő alatt lehet jogosítványom?

A jogosítvány megszerzésének ideje több tényezőtől függ. A tanuló rugalmasságától és képességeitől függően kb. 2-5 hónap. 

Mit kell tudni a KRESZ oktatásról?

- Iskolánkban 2 féle KRESZ oktatás van. Klasszikus tantermi és E-learning képzés.

- A beiratkozástól számított 9 hónapon belül részt kell venned egy KRESZ vizsgán.

- A beiratkozástól számítva 12 hónapon belül sikeres vizsgát kell tenned, különben jogszabály szerint az elméleti tanfolyamot meg kell ismételned.

Kinek ajánljuk az E-learning
KRESZ oktatási formát?

Azoknak, akiknek nem áll módjukban, hogy időt szakítsanak a hétvégi néhány órás online tantermi foglalkozáson való részvételre.
Az e-learning távoktatás keretében számítógép, okos telefon, vagy tablet segítségével érheti el az internetes tananyagot, amely egy meghatározott időkereten belül egyéni ütemezés szerint,
bármikor és bárhol használható.

Miből tudok felkészülni a KRESZ vizsgára?

Vásárolhatsz nálunk:

- Tankönyvet
- Online vizsgafelkészítő tesztet
- Diákjainknak ingyenes személyes, vagy online konzultációt biztosítunk igény esetén.

Mit kell vinnem a KRESZ vizsgára?

- Érvényes személyigazolványt

- Lakcím azonosító igazolványt
- Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló eredeti bizonyítványt

- Ha van más kategóriából is érvényes vezetői engedélye, akkor azt is. 

Mi történik, ha valamilyen okmányhiba, vagy hiányzás miatt meghiúsul a vizsga?

Újabb vizsgadíj megfizetésével lehet újból vizsgázni.

Ha betegség miatt hiúsul meg a vizsgán való részvétel, akkor sem fogadnak el orvosi igazolást, a vizsgadíjat újra be kell fizetni.

Hogyan zajlik a KRESZ vizsga?

Érintőképernyős számítógépen 1 x 55 kérdéses B kategóriás KRESZ tesztlapot kell kitölteni.
 A tesztlap 75 pontos, ebből 10 hibapont lehet, 11-nél már sikertelen a vizsga. 

Mi a teendő sikertelen KRESZ vizsga esetén?

Újbóli vizsgadíj befizetése és újabb KRESZ vizsga időpont kérése. Ezt megteheti a tanuló, de segítségért ügyintézőnkhöz is fordulhat.


Sikertelen KRESZ vizsga esetén hányszor lehet próbálkozni?

A beiratkozástól számítva az első vizsgaeseménynek 9 hónapon belül meg kell történnie. A vizsgák száma nincs korlátozva, de a tanfolyam indulásától számított 12 hónapon belül kell sikeres elméleti vizsgát tenni. Amennyiben nem sikerül a tanfolyamot újra kell kezdeni. 

Kategóriabővítésnél, ha megbukok a KRESZ vizsgán,elveszik a már meglévő jogosítványomat?

A válasz nem. Még egymásra épülő kategóriáknál sem kell ettől tartani, hiszen a vezetői jogosultság az egy úgynevezett szerzett jog, melyet korlátozni, vagy visszavonni csak bizonyos esetekben lehet. Ilyen például az ittas vezetés, vagy bizonyos közúti baleset okozása.


KRESZ vizsga után mikor kezdhetem el a gyakorlati részt?

A járművezetési gyakorlat oktatása csak a tanuló nevére kiállított, a vizsgaközpont által hitelesített vezetési karton birtokában kezdhető meg. Ezt követően az oktatóval történő egyeztetés után lehet elkezdeni a gyakorlást.

Az oktatási időpontokhoz való rugalmas hozzáállás csökkenti a várakozási időt.

Mennyi idő a gyakorlati oktatás?

A vezetési órák az előírás szerint 50 percesek.

Kötelezően 30 vezetési órát (29 gyakorlati óra + 1 vizsgaalkalmat) kell teljesíteni a jogosítvány megszerzéséhez.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a magabiztos tudás megszerzéséhez és a sikeres forgalmi vizsgához pótórákra van szükség. Ennek szükségessége és mértéke függ a tanuló képességeitől.

Hol vannak találkozási pontok a gyakorlati oktatáshoz?

Budapesten:

Köki Terminál Obi parkoló, Béke tér, Szarvas csárda tér, Határ út - Ibis Hotel parkoló, Pöttyös utcai Metró megálló, Szervét Mihály tér Gyrosos előtt.

Vidéken:

Pécel-Penny, Gyömrő-városközpont, Péteri- Posta, Monor-városközpont és vasútállomás, Üllő-városközpont, Gomba-templom, Vecsés-Market Central, Maglód-városközpont és Auchan.

Mit hozzak magammal a gyakorlati oktatásra?

- Mindenképpen egy vékonyabb gumitalpú cipőben érkezz, hogy a vezetés kényelmes és biztonságos legyen számodra.
- Akiknek az orvos előírta az alkalmassági vizsgálaton a szemüveg, és vagy a kontaktlencse használatát, kötelező viselnie a gyakorlati képzésen és a vizsgán egyaránt. Fontos, hogy aki mindkettő látásjavító eszközt használja, az mindkettőt korlátozást írassa bele az igazolásba, mert a későbbiek folyamán a gyakorlaton és a vizsgán nem lehet módosítani.
- Szemüveggel történő vezetés esetén kötelező tartalék szemüveget is hozni.

Mennyi idő alatt kell sikeres
forgalmi vizsgát tennem?

A sikeres elméleti vizsgától számított két éven belül. Amennyiben 5. alkalommal is sikertelenül zárulna a forgalmi vizsga, akkor kötelező pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venni. Ezt követően nincs korlátozva a vizsgaesemények száma.

Lehet tudni előre, hogy ki lesz a
Vizsgabiztos a vizsgámon?

Nem. Ez csak a vizsga nap reggelén derül ki, mielőtt a Vizsgabiztosok megkezdenék a munkát, sorsolják egy számítógépes program segítségével.

Vizsgázhatok ugyanannál a vizsgabiztosnál, aki az előző forgalmi 
vizsgámon megbuktatott?

Mivel a már említett program ezt a lehetőséget nem vizsgálja, elméletileg lehet, de gyakorlatilag ez nagyon ritka, talán egy évben egy-két alkalommal fordul elő. Természetesen a vizsga kimenetelét nem befolyásolja az előző vizsgaesemény, hiszen az értékelés objektív szempontok alapján történik.

Mikor lesz a B kategóriás jogosítvány a kezedben?

3 munkanappal a sikeres forgalmi vizsgád után a személyivel (vagy útlevéllel), lakcímkártyával, elsősegély kártyával (vagy ha már van valamilyen jogosítványod, akkor azzal), orvosi alkalmassági igazolással és az eredeti iskolai bizonyítvánnyal bemész időpontra bármelyik kormányablakba és hivatalosan 21 napon belül elkészül a kártyaformátumú, a B kategóriát (is) tartalmazó jogosítványod.

Hogyan jelentkezhetek át egy másik Autósiskolához? Mennyibe kerül?

Ha a tanuló, ha nem elégedett az adott autósiskola szolgáltatásával, mert azt nem a vállalkozási feltételek szerint teljesít, felbonthatja a szerződést jogi következmények nélkül. A képzési igazolást, mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül a képzőszervnek ki kell adnia. 

Gyakorló vezetés B kategóriás jogosítvánnyal?

Ha van autós jogosítványod, de régen vezettél, vagy ritkán ülsz a volán mögé és szeretnél kicsit gyakorolni egy tapasztalt női, vagy férfi instruktorral, nálunk azt is megteheted. Egy vezetési óra 45 perc.
Az óradíj 10.000 Ft-tól.

Vizsga Sikerességi Mutató

Elmélet:

2021: 81.82%

2022: 60%

2023: 46,67% (oá: 54,4%)

Forgalom:

2021: 72.73%

2022: 49,49%

2023: 70% (oá: 46,48%)

KRESZ tanfolyam és vizsga állami támogatással!

Tájékoztatjuk, hogy a Kormány 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelete módosult, miszerint a 2018. július 1-jét követően a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges, sikeresen letett elméleti vizsga díjához, illetve a hozzá kapcsolódó elméleti tanfolyam díjához támogatás igényelhető. A módosított rendelet (146/2020. (IV. 22.) szerint az igénylésre jogosultak köre bővült, így 2020. július 1-jét követően további személyek is részesülhetnek a támogatásban. (a rendelet teljes szövege itt és annak módosítása itt olvasható)

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres elméleti vizsgáját

  • 2018. július 1-jét követően tette le, és a sikeres vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be vagy,
  • 2020. július 1-jét követően tette le és a vizsga időpontjában igazolhatóan egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban részesült.

A támogatás összege az elméleti tanfolyam díjának és a sikeres elméleti vizsga hatósági díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 Ft.
A kérelem benyújtásához szükséges űrlapot innen töltheti le, melyet postai úton vagy ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikus úton kell eljuttatnia a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére.

A kérvény benyújtásával egyidejűleg mellékelnie kell a díjak megfizetését igazoló dokumentumokat is. Az Easy Drive Autósiskolai valamennyi díjfizetésről a megadott számlázási névre szóló elektronikus pénzügyi bizonylatot állít ki, melyeket e-mailen megküldenek a tanulónak, illetve az e-Titán Oktatórendszerbe belépve, a tanuló egyéni pénzügyi felületéről letölthetőek.

A benyújtott kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság bírálja el.